Lähetyspalvelut kaikkiin tarpeisiin

Postin lähetystavat

Postimaksumerkintä tulee olla painettuna lähettävään materiaaliin. Jos se puuttuu, niin lisäämme sen osoitetulostuksen yhteydessä.

Postin laskutus tapahtuu lähetyslistan perusteella, jossa kerrotaan postitetut tuotteet ja niiden painot. Edellytyksenä on, että Postin ja asiakkaan välillä on tehty sopimus. Jos tällaista sopimusta ei ole tehty, kirjeet voidaan postittaa sovitusti Postituspalvelu Navakan sopimusnumerolla. Tuo samainen sopimusnumero tulee olla Economy- ja Priority-kirjeiden postimaksumerkinnöissä. Pakettipalvelujen käyttöön tarvitaan vastaavasti logistiikkasopimus.

Lähetyspalvelut Koko suomi Ota yhteyttä ja kysy lisää lähetyspalveluistamme!

Asiakassuora mainoksille ja kirjeille

Asiakassuora on postimaksultaan edullinen lähetyspalvelu, joka sopii hyvin mainosten ja erilaisten kirjeiden postittamiseen. Laskuja tai vastaanottajan yksityisyyteen liittyviä viestejä ei kuitenkaan saa lähettää Asiakassuorana. Palveluun ei sisälly osoiteselvitystä, vaan Postilla on oikeus hävittää perille saamaton lähetys.

Konelajiteltavat Asiakassuorat jätetään postiin laatikoituina Postin ohjeiden mukaan. Jos osoitteisto on esikäsitelty Postin lajittelupalvelussa ja lähetykseen lisätty 2D-koodi, saa postimaksuista alennusta. Lajittelun voi tilata kauttamme. Kirjeen koko saa olla enintään 250 x 328 x 10 mm ja paino enintään 350 g. 

Asiakassuora, joka ei täytä konelajiteltavuuden ehtoa, postitetaan käsinlajiteltavana. Kirjeen koko saa olla enintään 250 x 353 x 20 mm ja paino enintään 2 kg.

Asiakassuora-lähetykset jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti 2-4 arkipäivän aikana postiinjättöpäivästä lukien, ei kuitenkaan tiistaisin.


Economy-kirje

Economy-kirje saa olla kooltaan enintään 250 x 353 x 30 mm ja painoltaan enintään 2 kg. Jos jokin mitta ylittyy, kirje tulee lähettää pakettina.

Jos vastaanottajan osoite on virheellinen, Posti tekee osoiteselvityksen ja lähettää kirjeen jälleen uuteen osoitteeseen. Jos oikeaa osoitetta ei löydy, kirje palautuu lähettäjälle. 

Economy-kirjeet jaetaan vastaanottajille pääsääntöisesti neljänteen arkipäivään mennessä, ei kuitenkaan tiistaina.

Economy-vakiokirje Pro

Economy-vakiokirje Pro on Postin uusi kirjepalvelu. Kirjeen tulee täyttää Postin konelajittelun ehdot. Kirjeen koko saa olla vähintään E6 ja enintään C5. Painon tulee olla 5 - 50g. Osoitteisto esikäsitellään postin lajittelupalvelussa ja kirjeisiin tulostetaan yksilöllinen 2D-koodi.

Priority-kirje

Priority-kirje saa olla kooltaan enintään 250 x 353 x 30 mm ja painoltaan enintään 2 kg. Kirjeen kulkunopeus Postissa on 2 arkipäivää.

Kotisuora

Kotisuora on osoitteeton lähetys, joka jaetaan kotitalouksiin. Jakelualueen voi valita postinumeroittain.

Paketti

Pakettien lähetystä varten tulostetaan pakettikortit Postin SmartShip-järjestelmästä. Pääsääntöisesti osoitteen lisäksi tarvitaan vastaanottajan gsm-numero ja/tai sähköpostiosoite, johon Posti lähettää saapumisilmoituksen. Noudettavan paketin säilytysaika postissa on 7 vrk. 

Pikkupaketti jaetaan päiväpostin mukana vastaanottajan postilaatikkoon. Paketin enimmäiskoko on 35,3 x 25 x 3 cm ja 2 kg. Mikäli lähetys ei mahdu laatikkoon, se toimitetaan vastaanottajan lähipostista noudettavaksi.

Postipaketti noudetaan postista. Saapumisilmoitus lähetetään tekstiviestinä tai sähköpostitse, ei enää kirjeitse.

Kotipaketti toimitetaan vastaanottajan kotiin. Posti sopii paketin toimituksesta jakeluajan vastaanottajan kanssa.

Express-paketti toimitetaan vastaanottajalle pääsääntöisesti seuraavana työpäivänä klo 8 - 16 välillä.